Facebook ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Στη σελίδα της επιχείρησης SALT ODYSSEY στο Facebook θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν «χώρο», όπου οι φίλοι μας ενημερώνονται για τα προϊόντα μας, ενδεχομένως συμμετέχουν σε διαγωνισμούς, ανταλλάσσουν απόψεις και μοιράζονται την εμπειρία τους από τη SALT ODYSSEY.

Κάνοντας “like” στη σελίδα μας, συμφωνείτε με τους όρους χρήσης και την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων της SALT ODYSSEY και του Facebook.

 

1. Όροι Χρήσης:

Η SALT ODYSSEY διατηρεί το δικαίωμα να διαγράφει ή αποκρύπτει σχόλια, που κατά την κρίση της δεν συνάδουν με τις αρχές της. Θα διαγράφονται «post» τα οποία:

• είναι απειλητικά, προσβλητικά, δυσφημιστικά, άσεμνα, ανάρμοστα ή ενοχλητικά

• έχουν σκοπό να εξαπατήσουν

• παραβιάζουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας της επιχείρησης SALT ODYSSEY ή τρίτου

• παραβιάζουν οποιονδήποτε νόμο ή κανονισμό

• είναι «εμπρηστικά» από θρησκευτική, φυλετική ή πολιτική άποψη

• κάνουν αναφορά σε σελίδα ή website τρίτου

• είναι προσβλητικά με οποιονδήποτε άλλο τρόπο

 

2. Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, Ασφάλεια Δεδομένων, Cookies:

2.1. Γενικά

Η SALT ODYSSEY δίνει μεγάλη σημασία στην προστασία των προσωπικών δεδομένων και είναι πολιτική της επιχείρησης να διασφαλίζει ότι προστατεύονται τα προσωπικά δεδομένα όλων, συμπεριλαμβανόμενων και των συνεργατών της. Για αυτό τον λόγο, ζητάμε να μην γράφονται τα επώνυμα, όταν αναφέρεται κάποιος συνεργάτης της SALT ODYSSEY. Σε περίπτωση που αναφέρονται επώνυμα, η SALT ODYSSEY διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί τα σχετικά σχόλια.

Αριθμοί τηλεφώνων, «φυσικές» ή ηλεκτρονικές διευθύνσεις ή άλλες πληροφορίες επικοινωνίας που τυχόν αναρτώνται από μέλη της κοινότητας στον «τοίχο» μας, θα αφαιρούνται.

Επιπλέον, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως τα σχόλια που γίνονται από τους φίλους μας στη σελίδα μας, δεν εκπροσωπούν τις απόψεις της SALT ODYSSEY.

Η SALT ODYSSEY συλλέγει, επεξεργάζεται και χρησιμοποιεί τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών αυτής της πλατφόρμας μόνο στα πλαίσια των ισχυόντων κανονισμών περί προσωπικών δεδομένων.

Οι πληροφορίες που ακολουθούν, αναφέρονται για να σας δώσουν μία εικόνα για τον τρόπο με τον οποίο η SALT ODYSSEY εξασφαλίζει αυτήν την προστασία, καθώς και για να ενημερωθείτε για το είδος των δεδομένων που συλλέγει και με ποιο σκοπό.

 Ο χρήστης προτρέπεται ρητά να μην χρησιμοποιεί προσωπικά δεδομένα άλλων ατόμων στις καταχωρήσεις του.

Τα παιδιά και τα άτομα κάτω των 18 ετών απαγορεύεται να δηλώνουν προσωπικά στοιχεία στην SALT ODYSSEY δίχως την έγκριση των κηδεμόνων τους.

Εφόσον ο χρήστης επιθυμεί να στείλει καταχωρήσεις ή μηνύματα στην SALT ODYSSEY σε ηλεκτρονική μορφή, θα πρέπει να φροντίζει ώστε να λαμβάνει τα ανάλογα μέτρα προστασίας για τη διασφάλιση της εμπιστευτικότητας και της ακεραιότητας.

Η SALT ODYSSEY προστατεύει τα προσωπικά σας δεδομένα από παράνομη πρόσβαση, επεξεργασία ή χρήση, εφόσον αποθηκεύονται σε κάποιο μέσο που ελέγχεται από την SALT ODYSSEY. Λάβετε υπόψη ότι τα προσωπικά δεδομένα και άλλες πληροφορίες που κοινοποιούνται σε δημόσιες τοποθεσίες, όπως στον τοίχο κτλ βρίσκονται σε κοινή θέα και για άλλους χρήστες και ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν καταχρηστικά από τρίτους.

Εφόσον, στα πλαίσια των online προσφορών μας ή της πλατφόρμας υπάρχει η δυνατότητα της εισαγωγής προσωπικών ή επιχειρηματικών δεδομένων (π.χ. διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ονόματα, διευθύνσεις), η καταχώρηση αυτών των δεδομένων πραγματοποιείται κατόπιν ρητής, οικειοθελούς δήλωσης από την πλευρά του χρήστη. Τα σ’ αυτήν την περίπτωση διαβιβαζόμενα προσωπικά δεδομένα τα χρησιμοποιούμε μόνο για τον σκοπό για τον οποίο μας το έχετε επιτρέψει, όπως λ.χ συμμετοχή σε διαγωνισμό, εκδήλωση, προωθητικές ενέργειες, αποστολή βιογραφικού κ.ο.κ. Στα πλαίσια της επεξεργασίας των ερωτήσεων σας και της χρήσης από εσάς των υπηρεσιών μας, εν μέρει ορίζουμε εξωτερικούς συνεργάτες, οι οποίοι διατηρούν τα απαραίτητα δεδομένα μόνο προς εκτέλεση αυτών των εντολών και τα χρησιμοποιούν αποκλειστικά και μόνο για τον επιδιωκόμενο σκοπό. Παράλληλα, η τήρηση της δήλωσης προστασίας προσωπικών δεδομένων και εχεμύθειας από τους εξωτερικούς συνεργάτες αποτελεί συμβατική τους υποχρέωση.

 

2.2. Cookies

Κατά την επίσκεψη σας στην πλατφόρμα εγκαθίστανται τα λεγόμενα Cookies. Τα Cookies είναι μικρά κείμενα ηλεκτρονικών δεδομένων, τα οποία αποθηκεύονται τοπικά στον υπολογιστή σας από το πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο. Αυτά καθιστούν την προσφορά πιο χρηστική, πιο αποδοτική και ασφαλή για το χρήστη.

Μπορείτε να καθορίσετε τη χρήση των Cookies μέσω των ρυθμίσεων του υπολογιστή σας (για τα κοινά προγράμματα περιήγησης στο διαδίκτυο, όπως π.χ. Internet Explorer, θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες στην ενότητα «Τεχνικές απαιτήσεις»). Η SALT ODYSSEY θεωρεί ότι συμφωνείτε να αποθηκεύονται Cookies στον υπολογιστή σας εφόσον το πρόγραμμα περιήγησής σας επιτρέπει κάτι τέτοιο. Συγκεκριμένα κατά την επίσκεψη στην πλατφόρμα του facebook,μπορείτε να ελέγχετε τον τρόπο που χρησιμοποιεί το facebook τα cookiesκαι να προβείτε σε σχετικές ρυθμίσεις. Περισσότερες και αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τα cookies του facebook εδώ.

Μερικά από αυτά τα Cookies ενδέχεται να εκτελεστούν στον υπολογιστή σας από το διακομιστή. Συνήθως πρόκειται για τα λεγόμενα Cookies συνεδρίας (sessioncookies). Τα Cookies συνεδρίας έχουν το χαρακτηριστικό ότι διαγράφονται αυτόματα από το σκληρό σας δίσκο μετά τη λήξη της συνεδρίας του προγράμματος περιήγησης στο διαδίκτυο. Τα υπόλοιπα Cookies παραμένουν στον υπολογιστή σας και επιτρέπουν την αναγνώριση του υπολογιστή σας την επόμενη φορά που θα επισκεφτείτε την ιστοσελίδα (τα λεγόμενα μόνιμα Cookies). Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη γενική χρήση των Cookies αλλά και των μεθόδων αποκλεισμού ή περιορισμού τους, θα βρείτε στις ιστοσελίδες:

http://cookiepedia.co.uk/all-about-cookies και http://www.allaboutcookies.org/.

Μπορείτε επίσης να διαγράψετε τα cookies από τον υπολογιστή ή τη συσκευή που χρησιμοποιείτε, οποτεδήποτε θελήσετε. Ωστόσο, επισημαίνεται ότι με την μη αποδοχή των cookies ή κάποιων εξ αυτών, ενδέχεται κάποια από τα χαρακτηριστικά των ιστοσελίδων να μην είναι πλήρως διαθέσιμα.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη χρήση cookies από τις ρυθμίσεις του φυλλομετρητή σας, αναλόγως του φυλλομετρητή σας επισκεφθείτε τις ακόλουθες ιστοσελίδες, για να λάβετε γνώση για τις απαραίτητες σχετικές ενέργειες.

Internet Explorer http://support.microsoft.com/kb/278835

Firefox http://support.mozilla.org/en-US/kb/delete-cookies-remove-info-websites-stored

Chrome http://support.google.com/accounts/answer/61416?hl=en

Opera http://www.opera.com/browser/tutorials/security/privacy/

Safari http://support.apple.com/kb/PH5042

Safari for iPad and iPhone http://support.apple.com/kb/HT1677

  
Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε άλλο πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο, παρακαλούμε ανατρέξτε στη λειτουργία βοήθειας του προγράμματος ή του κατασκευαστή του λογισμικού για να ενεργοποιήσετε τις εντολές που σχετίζονται με την παρεμπόδιση και τη διαγραφή των Cookies.

 

2.3. Συλλογή δεδομένων

Η SALT ODYSSEY συλλέγει αυτόματα στο διακομιστή της τις πληροφορίες που στέλνει το πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο που χρησιμοποιείτε. Με κάθε επίσκεψη ενός χρήστη σε αυτήν την πλατφόρμα και μετά από τη χρήση ενός αρχείου, αποθηκεύονται από εμάς και εν μέρει από τρίτους δεδομένα πρόσβασης με τη μορφή δεδομένων πρωτοκόλλου. Κάθε αρχείο πρωτοκόλλου αποτελείται από τα εξής: 

  1. Την ιστοσελίδα, μέσω της οποίας επισκέπτεστε την σελίδα μας
  2. Τη διεύθυνση ΙΡ
  3. Την ημερομηνία πρόσβασης και το χρόνο πρόσβασης
  4. Το αίτημα του πελάτη
  5. Τον κωδικό απάντησης http
  6. Την ποσότητα των μεταφερθέντων δεδομένων
  7. Τις πληροφορίες για το πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο και το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείτε.

Τα δεδομένα αυτά δεν χρησιμοποιούνται από την SALT ODYSSEY για κατηγοριοποίηση ατόμων. Δεν συγκεντρώνονται μαζί με άλλα δεδομένα και διαγράφονται από τους διακομιστές, που ελέγχει η SALT ODYSSEY, μετά την τυχόν ανάλυσή τους για στατιστικούς λόγους.

 

2.4. Facebook

Για την παρουσία στο διαδίκτυο και την πλατφόρμα της SALT ODYSSEY χρησιμοποιούνται πρόσθετα κοινωνικής δικτύωσης («Plugin») της τοποθεσίας κοινωνικής δικτύωσης facebook.com, την οποία διαχειρίζεται η Facebook Inc., 1601 S. CaliforniaAve, PaloAlto, CA 94304, USA («Facebook»). 

Τα Plugin αναγνωρίζονται από τα λογότυπα της Facebook (λευκό «f» σε μπλε πλαίσιο ή με το σύμβολο «Μου αρέσει») ή φέρουν τη σήμανση «Facebook Social Plugin». Ακολουθεί μία λίστα με τον τρόπο που απεικονίζονται τα «Facebook Social Plugin»: (Σύνδεση: http://developers.facebook.com/plugins).
   
Σε επίσκεψη ιστοσελίδας της SALT ODYSSEY, η οποία διαθέτει τέτοια Plugin, πραγματοποιείται μία απευθείας σύνδεση με τους διακομιστές του Facebook. Το περιεχόμενο του Plugin μεταφέρεται από το Facebook στο πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο που χρησιμοποιείτε και ενσωματώνεται στην ιστοσελίδα. Η SALT ODYSSEY δεν μπορεί να επέμβει στη χρήση των δεδομένων, τα οποία συλλέγει το Facebook με τη βοήθεια του Plugin. (Σύνδεση http://www.facebook.com/help/?faq=17512). 
   
Το Facebook λαμβάνει την πληροφορία με την ενσωμάτωση του Plugin ότι εισήλθατε στην ιστοσελίδα ή πλατφόρμα μας. Εφόσον είστε συνδεδεμένοι στο Facebook, το Facebook μπορεί να καταχωρήσει την επίσκεψη στο δικό σας λογαριασμό. Σε περίπτωση αλληλεπίδρασης με τα Plugin, πχ αν πατήσετε το κουμπί «Μου αρέσει» ή γράψετε ένα σχόλιο, η αντίστοιχη πληροφορία θα αποσταλεί από το πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο απευθείας στο Facebook και θα αποθηκευτεί. Ακόμη και εάν δεν είστε μέλος του Facebook, το Facebook ενδέχεται να ενημερωθεί σχετικά με τη διεύθυνση IP σας και να την αποθηκεύσει.
   
Τα Plugin του Facebook τοποθετούνται από τους διαχειριστές των ιστοσελίδων στις ιστοσελίδες ή την πλατφόρμα τους. Με ένα κλικ σε αυτά τα Plugin, οι εγγεγραμμένοι χρήστες του Facebook μπορούν να σημειώσουν στο Facebook προφίλ τους ότι εγκρίνουν το περιεχόμενο των συνδέσεων του διαχειριστή της ιστοσελίδας. Το ενσωματωμένο Plugin του Facebook επικοινωνεί συνεχώς με το Facebook και αμέσως μετά την επίσκεψη στην ιστοσελίδα, στην οποία χρησιμοποιείται, στέλνει στοιχεία στο Facebook – ακόμη και χωρίς να έχει κάνει κλικ ο χρήστης.

Εάν ο χρήστης δεν είναι συνδεδεμένος ή εγγεγραμμένος στο Facebook, αποθηκεύεται πάραυτα ένα Cookie με ονομασία π.χ. B7dcTqgWq3fuDgIIFw47QPIO και ισχύει για δύο έτη, εκτός αν ο χρήστης προβεί σε διαγραφή των cookies.

Εάν το πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο συνδεθεί κάποια στιγμή ξανά στο διακομιστή της εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης, αυτό το Cookie μεταφέρεται και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ενός προφίλ. Σε χρήστες, οι οποίοι εγγράφονται εκ των υστέρων, ενδέχεται να είναι δυνατή η χρήση των πληροφοριών του Cookie ακόμη και τότε.
   
Εάν ο χρήστης έχει εισέλθει στο Facebook στην τρέχουσα συνεδρία του προγράμματος περιήγησης στο διαδίκτυο, διαβιβάζεται τόσο η ιστοσελίδα όσο και το Cookie – με αυτόν τον τρόπο είναι δυνατή η σαφής καταχώρηση αυτών των πληροφοριών στον εκάστοτε λογαριασμό χρήστη μέσω του αναγνωριστικού συνεδρίας.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε το σκοπό και την έκταση της συλλογής δεδομένων, καθώς και τους τρόπους επεξεργασίας και χρήσης των στοιχείων από το Facebook. Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και για τα δικαιώματά σας και τις δυνατότητες ρύθμισης για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων θα πρέπει να απευθυνθείτε στην Facebook Inc. ή να ανατρέξετε στους όρους απορρήτου του Facebook:(Σύνδεση: http://www.facebook.com/policy.php).
   
Υπάρχει η δυνατότητα αποκλεισμού των Social-Plugin του Facebook με Add-ons για το πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο που χρησιμοποιείτε, για παράδειγμα με το «Facebook Blocker» (Σύνδεση: http://webgraph.com/resources/facebookblocker/).

Λάβετε υπόψη ότι αυτή η πλατφόρμα παρέχεται στα πλαίσια προσφοράς της Facebook Inc. Το Facebook ενδέχεται να έχει πρόσβαση σε δικά σας προσωπικά δεδομένα. Τέτοια δεδομένα παρέχονται μέσω της χρήσης του Social Plugin (όπως περιγράφεται πιο πάνω), όπως επίσης είναι πιθανό το Facebook να συλλέγει και να αποθηκεύει τις κινήσεις σας σε αυτήν την πλατφόρμα. Σε αυτά τα δεδομένα περιλαμβάνονται οι προαναφερόμενες πληροφορίες που μεταφέρονται από το διακομιστή σας. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε το ακριβές εύρος συλλογής, επεξεργασίας και χρήσης δεδομένων από το Facebook. Για περεταίρω ενημέρωση σχετικά, απευθυνθείτε στην Facebook Inc. ή ανατρέξτε στους όρους απορρήτου του Facebook: (Σύνδεση: http://www.facebook.com/policy.php).

 

3. Δικαιώματα που έχετε σχετικά με τα προσωπικά σας δεδομένα

Α) Έχετε δικαίωμα ανά πάσα στιγμή να μας ρωτήσετε ποια είναι τα προσωπικά σας δεδομένα τα οποία επεξεργαζόμαστε, για ποιους σκοπούς το κάνουμε, αν τα δίνουμε σε τρίτους και σε ποιους, καθώς και άλλες σχετικές πληροφορίες.

Β) Επίσης, έχετε το δικαίωμα να λάβετε δωρεάν αντίγραφο των προσωπικών σας δεδομένων μετά από αίτησή σας.

Γ) Άλλα δικαιώματα τα οποία έχετε βάσει της σχετικής νομοθεσίας περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων περιλαμβάνουν το δικαίωμα να αιτηθείτε την επικαιροποίηση ή/ και διόρθωση των δεδομένων σας, την παύση ή/και περιορισμό της επεξεργασίας τους και τη διαγραφή τους από τα συστήματα της Επιχείρησης, εφόσον δεν υπάρχει άλλη εκ του νόμου υποχρέωση διατήρησής τους.

Δ) Επίσης διατηρείτε το δικαίωμα φορητότητας ή/και εναντίωσης στην επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας.

Για την άσκηση των δικαιωμάτων σας μπορείτε να απευθυνθείτε εγγράφως στην διεύθυνσή Στ. Καζαντζίδη αρ. 70, Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη, μέσω email  στη διεύθυνση info@saltodyssey.com και στην τηλεφωνική γραμμή 2310 473575
Σε κάθε περίπτωση, ως υποκείμενο προσωπικών δεδομένων, έχετε δικαίωμα υποβολής ερωτήματος προς την επιχείρηση (email info@saltodyssey.com) για τον τρόπο επεξεργασίας και προστασίας των προσωπικών του δεδομένων και εφόσον δεν θεωρεί ότι ικανοποιείστε από την απάντησή του έχετε δικαίωμα καταγγελίας στην αρμόδια εποπτική αρχή (Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα) ή/ και να ασκείτε δικαστική προσφυγή ενώπιον των αρμόδιων Δικαστηρίων της Θεσσαλονίκης, εφόσον θεωρείτε ότι τα ανωτέρω δικαιώματά σας παραβιάστηκαν. Η διεύθυνση της Αρχής είναι Κηφισίας 1-3, η ιστοσελίδα της www.dpa.gr και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 210 6475000 και φαξ 210 6475628.

Κάθε αίτημα που υποβάλλεται θα πρέπει να συνοδεύεται από τα κατάλληλα αποδεικτικά στοιχεία ταυτοποίησης και να παρέχονται οι απαιτούμενες πληροφορίες (π.χ. τα δεδομένα που χρειάζονται διόρθωση), όπως περιγράφονται στους όρους χρήσης της εκάστοτε υπηρεσίας. H SALT ODYSSEY μπορεί να ζητήσει την παροχή πρόσθετων πληροφοριών αναγκαίων για την επιβεβαίωση της ταυτότητάς σας.

H SALT ODYSSEY καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε τα αιτήματά σας να απαντηθούν χωρίς καθυστέρηση και σε κάθε περίπτωση εντός μηνός από την παραλαβή τους. Η εν λόγω προθεσμία μπορεί να παραταθεί κατά δύο (2) ακόμη μήνες, εφόσον απαιτείται, λαμβανομένων υπόψη της πολυπλοκότητας του αιτήματος και του αριθμού των αιτημάτων. Για την εν λόγω παράταση καθώς και για τους λόγους της καθυστέρησης θα ενημερώνεστε εντός μηνός από την παραλαβή του αιτήματος από την Επιχείρηση. Εάν υποβάλλετε το αίτημα με ηλεκτρονικά μέσα, η απάντηση θα σας παρέχεται, εάν είναι δυνατόν, με ηλεκτρονικά μέσα, εκτός αν ζητήσετε κάτι διαφορετικό (πχ έγγραφη επιστολή).

 

4. Τροποποίηση των κανονισμών προστασίας προσωπικών δεδομένων

Η SALT ODYSSEY διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης των όρων χρήσης, των μέτρων ασφαλείας και προστασίας προσωπικών δεδομένων, εφόσον κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο στα πλαίσια των τεχνολογικών ή/και νομικών εξελίξεων. Σε αυτές τις περιπτώσεις προσαρμόζονται ανάλογα και οι όροι προστασίας προσωπικών δεδομένων. Γι' αυτόν το λόγο θα πρέπει να ενημερώνεστε πάντα με βάση την τρέχουσα έκδοση της δήλωσης προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Τέλος σε κάθε περίπτωση σας προτρέπουμε για περισσότερες αναλυτικές πληροφορίες, σχετικά με την προστασία των Προσωπικών Δεδομένων, να ανατρέξετε στην Πολιτική Απορρήτου που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα μας https://www.saltodyssey.com/el/privacy_policy.

 

Μετά από την ανάγνωση των όρων χρήσης και της πολιτικής προστασίας προσωπικών δεδομένων αποδέχεστε τα παραπάνω;

Ο παρόν ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη παροχή των υπηρεσιών του. Διαβάστε την πολιτική απορρήτου.

This website uses cookies to ensure you get the best experience. Read our privacy policy.